České automobilové technologie pronikají i do Silcon Valey

Díky neustále se zhoršujícímu ovzduší a snaze o čistější vzduch mnoho evropských měst, mezi prvními Paříž nebo Madrid, zvažuje zákaz vjezdu dieselových aut do centra. Elektroauta proto společně s vodíkovým pohonem získávají stále více na důležitosti. Vývojáři a automobilky proto intenzivně pracují na výrobě účinných baterií za dostupnější levnější ceny, aby se stala větší konkurencí a nebyla tak drahá. 

0

Automobilový průmysl je v Česku významným producentem HDP, Škoda je v rámci koncernu Volswagen největším leaderem v implementaci moderních technolgií. Mezi běžnou výbavu už patří parkovací senzory, inteligentní palubní systémy s propojením na mobilní telefon, senzory námrazy integrované do pneumatik. Každý výrobce pracuje i na elektromobilitě a samořidicích aut, která brzo změní plné ulice zaparkovaných vozů a celé naše vnímání dopravy ve městech podobně, jako nedávno iPhone a další chytré mobily do světa telefonování. 

Technologické inovace mají v našich krajinách dlouholetou tradici, domácí Avast nebo AVG patří k antivirovým obrům, které chrání celosvětově až třetinu počítačů s Windows. Malá země s deseti miliony obyvatel funguje už dlouho jako líheň nápadů, které se pravidelně dostávají až do celosvětového centra IT inovací Silicon Valey. Social Bakers, analyzující data ze sociálních sítí nebo Kiwi (dříve SkyPicker) pro vyhledávání letenek jsou dobrám příkladem vysoké úrovně českého vývoje. 

 

Stále jsme ale především absolutní průmyslovou jedničkou v Evropě, předstihující i obří Německo s obrovskou tradicí sahající až k první republice a po celém světě naše star-upy pomáhají rozvoji elektromobility. 

Patří do rubriky: Elektromobily Škoda Auto
Upravit
comments powered by Disqus