Co znamená samolepka Pečeť kvality vylepená na stojanech čerpacích stanic

0

Ochraná známka Pečeť kvality informuje řidiče o kvalitě čerpaných pohonných hmot kontrolované nezávislou světovou společností SGS podle platných evropských norem. 

Účast čerpacích stanic v programu je dobrovolná, udělením známky informuje své zákazníky o vysoké kvalitě nabízeného benzínu a nafty. Měření probíhá průběžně a v případě nedodržení norem může být známka odebrána. Pečeť kvality znamená, že v případě problémů s palivem bude jeho reklamace profesionálně vyřízena. 

Grantem programu je česká pobočka SGS Czech Republic, s.r.o., zabývající se zejména inspekčními a certifikačními aktivitami. Mateřská společnost působí ve více než 140 zemích světa a provozuje 350 laboratoří pro testování kvality. Od roku 2009 je členem skupiny SGS také Ústav paliv a maziv, a.s.


Před umístěním samolepky na výdejní stojany musí čerpací stanice projít řadou testů a kontrol, prověřují se podmínky prodeje pohonných hmot, jejich kvalita, dostupnost reklamačního řádu i pojištění pro případ způsobení škody motoristům. Kvalita je i po udělení pečetě nadále monitorována. 

 

Pečeť kvality obdržely u nás všechny velké řetězce a mnoho menších pump, při tankování hledejte samolepku na stojanu nebo se ptejte obsluhy. 

Patří do rubriky: Čerpací stanice Spotřeba paliva
Upravit
comments powered by Disqus