Nová Škoda Kamiq uniká na prvních unikátních fotografiích, malé SUV se podobá Karoqu

Dnes na internet unikly první fotografie utajeného SUV Škoda Kamiq. Pod nezvyklým názvem najdeme nejmenšího sympatického zástupce městského terénního auta. Bohužel je určené pro Čínu.

0

Škoda Kamiq se v této podobě bude prodávat, ale i vyrábět v Číně, na evropskou verzi si zatím musíme počkat. Vzhled je možná trochu diskutabilní, přední maska však zapadá do současného typického Škoda designu. 

Kamiq má rozměry 4390 x 1781 x 1593 mm a rozvor kol 2610 mm, tedy o tři centimetry méně než větší sourozenec Karoq, ačkoliv je celkově o centimetr delší. Čínská verze, a zřejmě i evropská, není postavená na platformě MQB.

Škoda Kamiq pro Čínu je malé kompaktní SUV

V Číně se začne prodávat v průběhu léta 2018 s benzínovou čtyřválcovou 1500ccm o výkonu 110 koní za cenu 90.000 jüanů, v přepočtu tedy okolo 290 000 Kč. Evropské verze B-SUV bychom se měli dočkat až na konci roku. 

Přední maska je typická Škodovka

Kamiq, postavený na základech Fabie, stejně jako koncernoví konkurenti Seat Aron či Volkswagen T-Roc, by měl být konkurentem mimořádně úspěšné Dacia Duster. České servery ale příliš nehýří optimismem, design se jim nelíbí, ačkoli čínské varianty jsou zpravidla o něco hezčí než evropské, podobně jako Škoda Octavia, o které jsme psali nedávno

Boční linie je hodně sportovní s typickými prolisy

Co si o vzhledu nejmladší Škodovky myslíte vy? Napište nám do komentářů, zda byste i vy přivítali pro Evropu více upravenou verzi nebo jste spokojeni. 

Záď Škoda Kamiq je mohutnější, aby bylo zřejmé na první pohled, že jde o SUV
Patří do rubriky: Škoda Auto
Upravit
comments powered by Disqus