Zrušení značky Benzina polákům nevyšlo, končí Orlen i Star a přebírá desítky OMV

Několikaletý pokus o nahrazení tradiční české značky Benzina zákazníci nepřijali, polský PKN Orlen tuto snahu definitivně vzdal a přes Unipetrol sjednocuje všechny své čerpací stanice.

0

Polský petrolejářský koncern PKN, který provozuje v domovské zemi a Německu vlastní značku Orlen vzdal snahu o přejmenování české Benziny. V průběhu roku 2017 přebranduje sedm pokusných Orlenů a čtyři Star. Současně upouští i od označení Benzina Plus a samoobslužné stojany dostanou nový název Benzina Expres24. 

Změn ale přichází o mnoho víc. Sjednocená síť Benzina s omlazeným logem a novým gastronomickým konceptem přebírá 68 čerpacích stanic OMV a vrací na trh aditivovaná paliva pod názvem Efecta 95 a Efecta Diesel, která nahradí současný Natural a Diesel TOP Q. Paliva Efecta mají údajně odstranit až 60% starých usazenin v motoru. 

Síť je dosud poněkud rozdrobená, naším cílem je ji unifikovat. Definitivně se budeme orientovat na značku Benzina,“ oznámil Marek Zouvala, vedoucí odštěpného závodu Benzina ze skupiny Unipetrol.

Upravit
comments powered by Disqus