PapOil postupně končí, přejmenuje se na MOL, kterému patří od roku 2012

Po převzetí čerpacích stanic Agip přejmenuje MOL i většinu benzínek PapOil, které původně měly zůstat zachovány jako vedlejší značka maďarské sítě čerpacích stanic MOL. 

0

Po vstupu maďarského MOLu na český trh v roce 2012 původně maďarská firma oznámila, že vedle přejmenovaných Agipů a Lukoilů ponechá 114 benzínek PapOil fungovat pod původní značkou. 

 

Podle generálního ředitele MOL ČR Richarda Austena se však v letošním roce původní plán změnil a do roku 2020 se většina z nich zařadí pod jednotnou značku, přinášející řidičům údajně větší jistotu při hledání stejné kvality a služeb. 

Nejde o příliš dobrou zprávu pro řidiče, MOL společně s Benzinou a OMV patří k nejdražším sítím čerpacích stanic, které svou dominancí předražují svá paliva. Přebrandování za přibližně půl miliardy korun je o to pikantnější, že v nedávné době některé čerpací stanice do sítě PapOil naopak přeřadil a změnu barvy tedy zažijí už podruhé. Několik z nich ale zůstane i nadále v modré barvě s logem papouška, aby si MOL zachoval ochranou známku podobně, jako provozuje jedinou čerpací stanici Slovnaft v Horosedlech na Písecku. 

 

Zvýraznění sítě MOL jako významného hráče na trhu už začalo, od počátku roku 2018 se postupně mění pobočky na frekventovaných místech, přibývají i občerstvovací koncepty Fresh Corner, které mají konkurovat konceptům Stop Café od Benziny a mini obchodům stop & shop Billa u Shellu. 

 

 

Upravit
comments powered by Disqus