Vánoční taxík ze závodní verze Škoda Fabia R5, taxíkářem byl mistr světa Kopecký

Škoda vozila taxíkem zákazníky Prahou ostrou verzí mistrovského vozu Fabia R5. Netradiční marketingová akce měla oslavit letošní vítěznou sezónu výrobce v šampionátu WRC2.  

Svezení ostrým závodním vozem s křídlem a ochraným rámem se hned tak každému nepoštěstí. Před letošními Vánoci si však Škodu Fabia R5 mohl objednat kdokoliv, Škoda Motorsport ji poslala do ulic Prahy jako běžný taxík, řidičem nebyl nikdo jiný, než Jan Kopecký, mistr Evropy a několikanásobný mistr České republiky v rally.

Chtělo to ale hodně odvahy, driftování okolo vánočního stromečku na pokropeném náměstí vyžadovalo pevný žaludek, každý proto vyfasoval speciální reklamní papírový sáček, žádný z dvaceti pasažérů ho však nevyužil ani ve speciální uzavřené zóně na Letné, kde Fabia R5 předváděla své umění naplno. 

Jan Kopecký se jako taxíkář osvědčil a celodenní náročnou šichtu si pochvaloval jako úžasný zážitek, pasažéři ho chválili a kolemjdoucí nevěřícně fotografovali netradiční jízdu speciálu ulicemi města. 

Na přípravě propagační akce se ve Škodě Motorposrt podílelo téměř sto lidí, kteří vyřídili potřebná povolení a do ulic spolu se závoďákem poslali i šestikolovou buginu, kropící vůz pro vytváření kluzké vozovky a tým kameramanů.

Patří do rubriky: Škoda Auto
Upravit
comments powered by Disqus