E.ON buduje síť dobíjecích elektrostanic pro automobily, první spustí už letos

0

První ultrarychlé nabíjecí stanice spustí E.ON na odpočívadlech dálnice A3 mezi Franfurktem a Norimberkem ve spolupráci s Clever už letos na podzim. Společným záměrem je vystavět celoevropskou síť komerčních nabíjecích stanic.  

První ultrarychlá nabíjecí stanice vznikne na jednom z největších evropských odpočívadel Autohof Strohofer na uzlu dálnice A3 mezi Frankfurtem a Norimberkem.

 

Síť nabíjecích stanic se buduje i v České republice, aktuálně jich je asi kolem stovky, z nichž je asi 30 rychlonabíjecích. Za podpory evrospkých fondů rychle rostou další a mohou tak postupně odstranit největší obavy řidičů z nízkého dojezdu elektromobilů. 

Hana Pásková ze české pobočky E.ON uvedla:

Motoristé, vyjíždějící z České republiky nabití za 40 minut u Humpolce bez problémů dojedou k nové rychlonabíjecí stanici a zde během 15 minut nabijí svůj elektromobil na dalších 400 kilometrů. Do budoucna by se tato doba nabíjení mohla zkrátit na 5 až 6 minut.

Odpočívadlo v Geiselwindu je na strategické pozici a stihne současně obsloužit čtyři vozy s modulární rychlostí nabíjení od 150 do 350 kW. Dalších 15 tisíc stanic by mělo vzniknout za podpory až 300 milionů euro od německého ministerstva dopravy.

 

Rozvoj elektromobility je dotován i v České republice projekty Fast-e a East-e s cílem výstavby nabíjecích stanic na páteřních místech napříč Českem. 

Patří do rubriky: Dobíjecí elektrostanice
Upravit
comments powered by Disqus