Zábavný carsharing elektroautíček re.volt za 4Kč na minutu bude konkurencí Uberu

Od června si můžete v centru Prahy půjčit elektrické miniautíčko re.volt. Stačí registrace, mobilní aplikace a můžete vyrazit na cesty za čtyři koruny na minutu (240Kč/h). Ujedete až 120km, elektromobil odstavíte kdekoli v re.volt zóně a zamknete mobilem.

0

Novou pražskou atrakci si můžete užít od června 2018, prvních 20 zářivě žlutých elektrických autíček najdete v centru Prahy, pro jejich zapůjčení stačí registrace s kopií řidičáku, najít si v mobilní aplikaci nejbližší zaparkované vozítko a zaplatit 4Kč na minutu. Až se dopravíte na místo nebo vám po 120km řádění dojde baterie, odstavíte dva metry dlouhé autíčko kdekoli ve vymezené revolt zóně Prahy 1 a 2 klidně napříč zdarma k modré čáře. Zamknete mobilní aplikací a online zaplatíte přesně za čas zápůjčky.

Česká společnost re.volt si nechala žlutá autíčka, nápadně připomínající golfový vozík nebo legendární Mercedes Smart, vyrobit v Číně na zakázku a ráda by jich do roku 2020 měla v Praze přes dvě stovky.

 

Nabízejí dostatek prostoru pro dva pasažéry, za sedačkami místo pro cestovní zavazadlo nebo nákup, dotykový palubní počítač s navigací, couvací kamera, topení i klimatizaci. Cestovní rychlost je do 80km/h a dojezd až 120km. O dobíjení se pasažér starat nemusí, mobilní aplikace má přehled o stavu baterie, v případě vybití pod 30% ji obratem vymění firemní servisní vozidlo.

Pokud se na nový druh sdílení automobilů těšíte jako my, už dnes se můžete přihlásit na stránkách re.volt a doufat, že budete vybráni do zkušebního testování. Pokud půjde vše hladce, už koncem roku by mohlo přibýt dalších 20 aut a v roce 2019 rozšíření o další zóny v Praze. 

Upravit
comments powered by Disqus