Jaká bude cena benzínu a nafty v roce 2022, na Tank ONO 40 až 50 Kč, očekává majitel sítě čerpacích stanic

Zažíváme nejvyšší ceny pohonných hmot v dějinách, podle analytiků by mohly stát i 65 Kč za litr. Majitel čerpacích stanic Tank ONO Jiří Ondra je mírnější, očekává v průběhu dvou až tří týdnů stabilizaci cen mezi 40 až 50 Kč, k ceně okolo 35 korun se ale dlouho nevrátí. 

0

Jiří Ondra, spolumajitel rodinné firmy Tank ONO, která provozuje síť 42 čerpacích stanic, poskytl začátkem března 2022 rozhovor deníku E15, ve kterém se vyjádřil k aktuálnímu zdražování pohonných hmot. Na jeho čerpacích stanicích, které patří po dlouhá léta k nejlevnějším v Česku, se cena zvedala až na současných 41,90 Kč za litr benzínu. Přehled benzínek a cen Tank ONO.  

Podle Ondry panuje na čerpacích stanicích téměř až panika, lidé stojí fronty a nakupují pohonné hmoty do zásoby. Cenu převyšující 50 Kč však v Česku nepovažuje za reálnou, jde o strop, který zřejmě nebude překročen ani v případě pokračující války na Ukrajině, která je důvodem zdražování ropy a paliv.

 

Neočekává ani zásah státu, který si podle něj i díky pandemii Covid 19 nemůže dovolit například snížení DPH, jako to udělalo v nedávné době Polsko, kam dojíždí pro palivo mnoho českých řidičů a kde proto bylo zakázáno čerpání benzínu a nafty do kanystrů. 

Patří do rubriky: Novinky Motorismus
Upravit
comments powered by Disqus