Kolik stojí AdBlue v roce 2022, kde ho koupit levně, stále je nejlevnější Tank ONO

Cena AdBlue® se v roce 2022 pohybuje od 30 do 60 Kč za litr, oproti roku 2019 se tedy ceny po krizvém nedostatku mírně snižují, ale stále jsou dražší více než trojnásobně. Nejlevnější je u stojanů Tank ONO. Zjistili jsme, jak jsou na tom ostatní pumpy. 

0

V našem dřívějším článku jsme si vysvětlili, co je AdBlue a k čemu slouží a dozvěděli jste se, že ještě v roce 2020 byla nejlevnější cena u stojanů Tank ONO 7,90 Kč. U stejné čerpací stanice dnes zaplatíte 35,90 Kč za litr močoviny. Ještě o korunu levnější byl řetězec Limitoo, u kterého už bohužel po krizovém nedostatku v roce 2021 AdBlue na stojanu nekoupíte. 

Kde koupit AdBlue nejlevněji

Nejlevněji AdBlue natankujete u stojanu, cena v láhvích a kanystrech se začne výrazně zvyšovat. Litr stojí často až desetkrát více, 20 litrový kanystr vyjde asi trojnásobně oproti stojanu. Nejdražší jsou monopolní řetězce Benzina, MOL a Shell. 

Pokud nemůžete AdBlue natankovat u stojanu, balení v láhvi nebo kanystru bude násobně dražší. Například Alza prodává 1,89 litru za 369 Kč (195 Kč/l). větší balení má cenu příznivější, ale stále velmi vysokou.

Upravit
comments powered by Disqus